A 3. Budapest International Acro Cup-ot a Magyar Torna Szövetség Akrobatikus Torna szakág rendezésében 2019. szeptember 28-29-én rendezték meg.

14 ország közel 300 versenyzője indult ezen a – rövid idő alatt magas nemzetközi rangot elért – versenyen. Mivel októberben Izraelben rendezik meg az Akrobatikus Torna Európa Bajnokságot, így a magyar szövetség mellett több nemzeti válogatott beépítette a felkészülésébe ezt a versenyt. Így a mindig kiemelkedőt nyújtó ukrán, német, izraeli korosztályos válogatott mellett a feltörekvő olasz vagy lengyel egységeket is láthatott a közönség, ahogy a feltörekvő országok, például Litvánia vagy Moldova versenyzőit is. Kanadai indulók is neveztek, a verseny híre Európán kívülre is eljutott.

A Grassalkovich SE négy egységet indított, és a versenyzők teljesítménye minden képzeletet felülmúlt. A nagyon erős nemzetközi mezőnyben minden egység döntőbe került, két egység érmet . Az eredmények a következők:

Youth leány hármas: Budai Anna – Boross Nóra – Deák Viktória – 4. hely.
Youth vegyes páros: Ábrahám Eszter – Varga Levente – 2 hely.
11-16 lány páros: Brandt Boglárka – Balogh-Czoller Sára – 4. hely
12-18 leány hármas: Lőrincz Boglárka – Méder Boróka- Szabó Csilla – 3. hely.

Kőhler Ákos vezetőedző elégedett a nagyon jó eredménnyel és a nyújtott teljesítménnyel is. Az elért eredmények nagyon jó motiváló erőt adnak a többi versenyzőnek is, példát mutatnak arra, hogy a befektetett munkának megvan az eredménye. A verseny a Grassalkovich SE válogatott egységének is jó felkészülés volt az október végén Izraelben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságra. A gödöllői közönség november 16-án, a Grassalkovich Kupán, a Damjanich János Általános Iskolában láthat akrobatika versenyt, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Kategóriák: Rendezvény